Pårørende

Har man ikke prøvet det, ved man næppe, hvor stor en opgave og indimellem altomfattende belastning det er at være pårørende til en person med psykisk sygdom. Fokus er altid på den syge, man vil gerne og forventes også at hjælpe til og stå til rådighed. Man glædes over alle forbedringer og forvitres over nedture. Man er med og alligevel ikke en stemme i behandlingen. Mange oplever at frustration, vrede, og ensomhed ofte følger med på vej gennem psykiatrien og på vej mod bedring for ens kære.

I Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed vil vi gerne inddrage brugere i alle faser af vores arbejde. Derfor vil vi også meget gerne tilbyde aktiviteter og fællesskaber for pårørende. Vi har etableret en skrivegruppe, hvor alle medlemmer af gruppen er pårørende og hvor forfatter Claus Handberg og co-terapeut Anne Lindhardt guider og leder gruppen gennem skriveprocesser, som sætter ord på oplevelsen som pårørende.

Du er velkommen til Åben Scene den sidste torsdag i hver måned
på Hans Bogbinders Allé 3, 2.tv, 2300 S fra kl. 16-18.

Vi har som målsætning i de kommende år at kunne tilbyde mange flere målrettede indsatser for og sammen med den store gruppe pårørende, som har berøring med psykiatrien.