Kunst og Mental Sundhed på Bornholm
Til årets Folkemøde på Bornholm deltog
Center for Kunst og Mental Sundhed i flere events og debatter.
Formålet var både at udbrede kendskabet til centrets aktiviteter, men også at mødes med og gå i dialog med oplagte samarbejdspartnere, meningsdannere og beslutningstagere.
Folkemødet er et overflødighedshorn af spændende emner og muligheder for at blive opdateret på viden eller bare inspireret af nye vinkler, fakta og holdninger.
Folkemødet bliver afholdt i telte, baghaver, på havnekajen og midt på gaden i Allinge på Bornholm. Programmet løber fra onsdag til lørdag aften og bugner af helt forskelligartede arrangementer og debatter, hvor repræsentanter for græsrødder, medlemsforeninger, politiske partier, embedsfolk, ministre, fonde og erhvervsliv lytter til hinanden og udveksler synspunkter.
Alle kan deltage. Alle kan ytre sig. Og alle kan skabe nye relationer.
Sundhed og sundhedsvæsenets prioriteringer og organisering fyldte godt i det samlede program i 2022 og Center for Kunst og Mental Sundhed deltog i 3 centrale arrangementer:
- Visioner for psykiatrien – giv dit bud på en bedre psykiatri
- Kunst og kultur – et greb i sundhedssektorens værktøjskasse
- At skabe håb og transformation med kunst i psykiatrien
Se mere om arrangementerne her
Center for Kunst og Mental Sundhed var desuden inviteret til at holde oplæg for ansatte på Psykiatrisk Center Bornholm, hvor også en række inviterede gæster fra plejesektoren og uddannelsesvejledere fra HF og erhvervsskoler deltog.
Tilbagemeldingerne har været meget positive og deltagelsen i Folkemødet har bidraget til nye henvendelser og nye kontakter. Centret forventer også at være en del af Folkemødet i 2023.
Deltagere i debat under Folkemødet: Mikkel Bogh, direktør for Statens Museum for Kunst, Trine Torp, social- og psykiatriordfører (SF) Lotte Arnsbjerg, skuespiller og kunstnerisk leder af projektet; Empowerment DRAMA: PSYCH og Olivia Lund, dramagruppedeltager og en del af trioen Det Fynske Følelsesregister