Til dig, som kunstner

Kunsten har altid beskæftiget sig med sindet, og mange kunstnere har stor indsigt i eget og andre følelsesliv og mentale sundhed. De kunstnere som CKMS samarbejder med er engagerede i centrets overordnede målsætning og ønske at bidrage til afstigmatisering af psykiske lidelser igennem det at arbejde med kunstneriske udtryk

Er du forfatter?

Kære forfatter, du som lever med skrift, med stoffet og har evnen til at læse processen og potentialet i en tekst – og ikke bare produktet, du som konstant formgiver indtryk, fortællinger, øjebliksbilleder, udtryk… ?

Hvad er det, du laver?

Kan du åbne det op, i et rum med andre?

Hvad er psykisk sygdom?

Den kan være voldsom, den kan svinge, den kan være sensitiv, den kan være så meget, og alt det bringer vi ind i de tekst- og refleksionsrum, vi skaber.

Det er æstetikken
Ikke diagnosen som er i centrum

Det er formgivningen af ord, tekst er et materiale, man kan arbejde med. Teksterne kan handle om alt, og det er altid på tekstens præmisser, vi folder dem ud. Det er et rum, der ændrer sig fra workshop til workshop, det er dynamisk, det er smukt, det er følelsesfuldt, det hele handler om litteratur.

Vi er altid i et team med en co-terapeut, hvis rolle naturligvis er at skrive med, men også være der, hvis noget sundhedsfagligt opstår. Vi får løbende supervision af garvede psykoterapeuter, såvel som vi har en forskergruppe, der altid arbejder videre med det, der kommer ud af skrivegrupperne både tekstmæssigt og via kvalitative interviews.

Man skal ikke være en bestemt type, man skal ikke have sundhedsfaglig erfaring, man skal være et rigtigt forfattermenneske, der vil gå ind i et fint rum. Her er tekster som alle andre steder, en kvinde styrter på cykel i et kryds fordi virkeligheden ikke er bygget færdig endnu, to elskende i et hybenbuskads på en strand, et aftryk af en onkel i en lænestol med klunker forneden.

Alt er tekst.

Mød Peter Øvig Knudsen

Hjemme fra sin stue fortæller forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen om sin egen og sin mors depression, om sine oplevelser med psykiatrien, om elektrochok, sygdom, ensomhed, venskaber, sine bøger og meget mere.

Hør flere episoder af Hospitalsradio her: