Så kan man tilmelde sig vores kunstomvisninger på SMK – Statens Museum for Kunst.
SMKRecovery er en del af partnerskabet mellem Center for Kunst og Mental Sundhed og Statens Museum for Kunst, hvor psykiatribrugere har lavet personlige omvisninger for andre brugere.
Vores nationale museer er vores allesammens, men ikke alle borgere bruger dem så meget som vi kunne. Kulturforbrug er stadig præget af stor social ulighed, måske fordi kunsten stadig er omgærdet af en sfære af elitarisme og finhed.
Med SMKRecovery ønsker vi at åbne museumsrummet til gavn for mange flere. Kunsten har altid været det sted, hvor vi kan mødes om det at være mennesker i verden. Og dermed også der, hvor der kan være plads til alt det anderledes, kriserne, de eksistentielle overvejelser. For mennesker der rammes af psykisk lidelse kan mange af livets grundlæggende spørgsmål blive meget aktuelle og rejsen mod recovery er en personlig rejse, der også handler om at skabe eller genskabe mening i livet.
Vi tror på at kunsten kan være det fælles tredie vi kan mødes om og i. Og at der er mange lavthængende frugter at høste i samarbejder mellem kunst, kultur og sundhed.
Omviserne har skabt personlige veje gennem samlingen og udvalgt værker, der på en særlig måde har talt til dem, som de gerne vil invitere andre ind i.
Det er gratis og man kan tilmelde sig på denne mail: smkrecovery.fkms@gmail.com
Tak til Hoffmann og Hussmanns fond for støtte til projektet.
Hent folder her:
https://ckms.dk/wp-content/uploads/2024/03/SMK-recovery-folder-opdateret-030324.pdf