Litterær salon med forskere på Center for Kunst og Mental Sundhed. 

Kom til den anden af en lille perlerække af litterære saloner i CKMS, hvor samtidsforfattere, forskere og mennesker med levet erfaring fra psykiatrien giver indblik i emner relateret til kunst og mental sundhed.

De psykiatriske diagnoser bunder i vestlige klassificeringssystemer, der, i takt med at flere og flere i verden lider under dårlig mental trivsel, udbredes globalt. Men måske kan vestlige sygdomsopfattelser ikke ubesværet overføres til andre kulturer, der har andre begreber og opfattelser af det, vi klassificerer som symptomer? Er vestens eksport af diagnoser i virkeligheden en form for kolonialisering?

 

Birgit Bundesen, overlæge i psykiatri og stifter af Center for Kunst og Mental Sundhed og Anne Lindhardt, psykiater og overlæge og tidligere formand for Psykiatrifonden fortæller om transkulturel psykiatri.

Sidse Laugesen, digter, skriver sine digte på kinesisk og oversætter dem til dansk. Hvilke kulturelle opfattelser ligger i sproget og kan de flyttes? Sidse fortæller og læser op.

”Jeg forsøgte at oversætte en af mine yndlingsbøger af Yu Huas: Råb i regnen og blev dybt deprimeret over hvor vanskeligt det var at få verdens smukkeste åbning – og den vemodige tone – flyttet over på dansk.” (Sidse Laugesen om en af sine første oversættelses-oplevelser)

 

Der er begrænset antal billetter, så tøv ikke med at købe din. Vi glæder os til at ser jer!

Link til køb af billet (30 kr.): https://billetto.dk/e/litteraer-salon-med-forskere-pa-center-for-kunst-og-mental-sundhed-billetter-754281?fbclid=IwAR2lNycwVcCS3tg54uX6QQAn0oNFankNuc8IjtnqR5oVWgaHCubvLveXS6A

Sted: Hans Bogbinders Allé 3, opgang 3, 2. sal, 2300 Amager.

Tid: torsdag d. 1. december kl. 17.00-19.00.