.UPDATE 21.09.2023: Pressemeddelelse for udstillingen: Udstilling De Har Aftaler af Bobbi-Johanne Østervang pressetekst

Udstillingen løber fra d 22/9—3/11, 2023

Åbningstider:

Mandag: 9.30-15.30

Tirsdag: 9.30-15.30

Onsdag og torsdag: 9.30-19.00 (mellem 15.00-19.00 er det muligt at ringe på tlf 71828224 for at få adgang til udstillingen via elevator.)

Fredag: 9.30-15.00 (her er det muligt at ringe på tlf 71828224 for at få adgang til udstillingen via elevator.)

Adresse: Hans Bogbinders Álle 3, Kbh S, 2. sal

For gangbesværede, kørestolsbrugere, personer med barnevogne mm

Det er muligt at komme ind i udstillingen via elevator ved at ringe på tlf 71828224.
Dette er dog kun muligt i tidsrummene: onsdag og torsdag mellem 15.00-19.00
og fredag mellem 9.30-15.00

Udstillingen De Har Aftaler forsøger at omfavne noget af det rod, der kan opstå i hjernen og lagene i kognitionen under og efter sygdom. Den kognitive pyramide bliver indtaget af flokke af væsener, der muligvis prøver at finde sig til rette,  og muligvis bare laver ballade blandt forskellige elementer fra hverdagens almindelige husholdningarbejde. De maser og skubber til de kognitive domæner, og bliver til kognitive dæmoner.

 

Udstillingen er inspireret af den psykoedukation, som kunstneren selv har modtaget, og tager afsæt i de syge- og arbejdsløshedssystemer, der insisterer på at gøre psykisk sygdom til et personligt anliggende og individuelt problem.

 

Udstillingen finder sted i gangen på Center for Kunst og Mental Sundhed i det tidligere Sankt Elisabeths Hospital på Amager. Til udstillingen udgives publikationen De Har Aftaler, som kan fås (gratis) i udstillingen. Digter Anna Rieder har oversat Østervangs værker til tekster, som er tilgængelige som lydversioner, der primært er tiltænkt mennesker med nedsat syn, og som samtidigt tilføjer en poetisk oversættelse til udstillingens værker

 

Bobbi-Johanne Østervang tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2019. Deres kunstneriske arbejder undersøger tværsnit mellem omsorgsarbejde, forældreskab, hverdagsliv og psykisk sårbarhed. De har blandt andet deltaget i udstillingerne m/other kurateret af Laboratoriet for Æstetik og Økologi på Center for Kunst og Mental Sundhed, og Mamma Mia på Willumsens Museum i 2022 (præmieret af Statens Kunstfond), og har for nylig udgivet bogen Må du gå i køkkenet og ikke i krig, Laboratoriet for Æstetik og Økolog, 2023.

 

De Har Aftaler er anden udstilling i udstillingsprogrammet Ømme Knapper, der er et udstillings- og samlingssted for samtidskunst og omsorgsaktivisme, der taler fra sårbarhedens sted. Udstillingsplatformen undersøger synet på mental sundhed og ømhedsbegrebet fra en kunstnerisk vinkel, der både udfordrer, kritiserer og samarbejder med det psykiatriske system. Ømme Knapper er del af Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed, og kurateres af Sidsel Ana Welden Gajardo, Dea Antonsen og Ida Bencke. Ømme Knapper er generøst støttet af Roskilde Festival Fonden, Statens Kunstfond, Amager Vest Lokaludvalg og Rådet for Visuel Kunst.

 

Se mere om Center for Kunst og Mental Sundhed her ckms.dk, og om Ømme Knapper her ckms.dk/udstilling/